Thursday 21 February 2019

Amla Candy-Amla sweet-How to make amla sweet at home

Amla Candy
Ingredients:

1 kg Amla

600 gm sugar

Method- How to make Amla Candy:

1 - Heat water & add Amla in it. Cover it and boil it for 25 minutes in slow flame.
2 - When Amla comes to room temperature, remove its seeds and make small pieces in it.
3 - Take Amla pieces in a glass bowl. Add sugar over it, then cover and keep aside for 14-15 hours.
4 - After 15 hours strain it in a strainer. Take it in a plate and dry it for 3 days.
5 - After 3 days add 1 tsp sugar powder in it. Mix it properly and store it in an airtight container.

Watch Video:


1 comment:

  1. ধন্যবাদ jyoti, অনেক সুন্দর পোষ্ট ।
    আমার জানা মতে একটি ব্লগে আচার এর রেসিপি নিয়ে লেখা হয় । কেউ চাইলে ঘুরে আসতে পারেন । ধন্যবাদ । ফোনে অর্ডার করলে আপনার হাতে পৌছে দেয়া হবে । ***বগুড়া আচার ঘর***

    ReplyDelete